Tsarsko Selo takımının sahibi: Bütün Bulgaristan daha iyi olduğumuzu gördü! Sadece Kırcali’deki stadyum yeterli değil, iyi bir takım da kurmanız gerek!
Arda 1924 futbol kulübünün başkanı Peter Peşev, „kulüp yönetiminin takımı ikinci ligden çıkarıp çıkarmama karar vereceğini“ açıkladı. Peşev’e göre, Kırcali’nin mavi takımın Tsarsko Selo karşısındaki 0:1 mağlubiyetinin başlıca sorumlusu Başhakem Stanislav Stavrov’dur.
Sportal BG önünde Peşev şunları paylaştı: “Önümüzdeki günlerde Arda’nın İkinci Lig’den çekilip çekilmeyeceğine karar vereceğiz. Bu kabul edilemez. Profesyonel bir futbol derbisinde böyle hakemliğe şahit olamayız. Hakem bize ciddi şekilde zarar verdi. Bize bir penaltıyı gerçekleştimemize izin vermedi ve ceza sahasının dışında topu kasten yakalayan konuk takıkımın kapıcısını oyundan çıkartmadı.”
İkinci Ligde sezonun başından itibaren „CSKA 1948“ ve „Lokomotiv“ (Sofia) ‘dan da hakemlerden şikayet geldi.
Ondan önce, spor direktörü Emil Kremenliev Diema Sport kanalı önünde, kulüp yönetiminin futbolu terk etmeyi düşündükleri söyledi.
Tsarsko Selo takımının sahibi Stoyne Manolov Sportal.bg ‘ye verdiği demeçte, tüm Bulgaristan’ın Arda 1924 ile karşılaşmalarını izlediğini ve hangi takımın daha iyi olduğunu gördüğünü belirtti. Manolov, Arda takımının bu durumundan sadece kulüp yönetiminin sorumlu olduğunu ve hatalı seçimlerini haklı göstermeye çalıştıklarını belirtti.
Manolov daha şunları dile getirdi: “Hakemlik konusunda ne söyleyebilirim ki? Tüm Bulgaristan hangi takımın daha iyi olduğunu gördü. Ev sahipleri bize üstün gelmediler ki, bizleri yenmeleri için penaltı versinler. Var olan altyapı ve stadyum koşullarından dolayı Arda’yı kutlarım, ancak takım da oluşturmaları gerek. Şu anda böyle bir takım göremiyoruz. 15 puanla ilk sırada olduğumuzdan rakibe saygı duymalılar. Bir kez daha, sadece altyapı ve stadyum koşulları değil, iyi bir takım da oluşturmaları gerektiğini söylüyorum. Bizler de bizim kulübe bakıyoruz.”
Devlet ve Kırcali Belediyesi’nin Prostor parkında bulunan stadyumunun yenilenmesi için 2 milyon leva harcadığını hatırlatıyoruz.
Olaybg.com