Bu ayın sonuna kadar Momçilgradlı Damla’nın katili hakkında yeni bir mahkeme kararı alınabilir. Mehmed H.’nin avukatlarının bir kez daha sundukları temyiz talebi üzerine Yargıtay bu ayın sonuna kadar karar vermesi gerekiyor.
Temyiz edilen kararın 29 Mart tarihinde alındığını hatırlatırız. Yargıtay ise iki ay içinde karara varmalıdır. Ancak bununla birlikte, hukukta bu zaman zarfı uzatılabilmektedir.
Korkunç cinayet 17 Aralık 2017 tarihinde işlenmişti. Cinayetten birkaç gün önce, çocuğun 26 yaşındaki kuzeni Mehmed H., teyzesinin evinin anahtarını kendi arabasında bulmuş ve bundan faydalanmaya karar vermiştir. Cinayet gecesi küçük Damla’nın annesi, Kırcali yakınlarındaki fabrikada işteymiş. Anne olağandışı bir vardiyaya çocuk uyuduktan sonra gitmiştir. Gece yarısını 30 dakika geçe Damla’nın kuzeni bulduğu anahtarları kullanarak eve girmiştir. Katil odaları gezmiş, Damla’nın odasına girdiğinde ise çocuk uyanmış. Eve izinsiz girdiğini gizlemek için Mehmed H. çocuğu öldürmüştür. Mehmed, elleriyle Damla’nın ağız ve burnunu kapatıp boğarak öldürmüştür. Uzman raporlarından, boğma esnasında Mehmed’in yedi yaşındaki kızın dişini kıracak kadar güç kullandığı anlaşılıyor. Damla öldükten sonra adam başını ve omuzlarını bantla sarıp evden ayrılmıştır. Apartman yakınlarındaki kanalizasyonda araştırma ekipleri eldiven, bant, evin anahtarını ve iki prezervatif bulmuştur.
Kırcali’deki bölge mahkemesi katile 23 yıl hapis cezası verdi. Temyizden sonra Filibe’nin temyiz hakimi cezayı iki yıl daha artırdı.
Savunma Yargıtay huzurunda, „hapis cezası“nın azaltılmasını talep ederken, kararı temyiz eden davacılar verilen cezanın yükseltilmesini talep etti.
Mahkemenin, katilin çocuğun ailesine toplam 400.000 lev tazminat ödemesine karar verdiğini hatırlıyoruz.
Olaybg.com