BTV’nin sabah programında 24rodopi.com’dan İlhan Anday şunları paylaştı: “Dün Partinin Onursal Başkanı Ahmed Doğan, Hak ve Özgürlükler Hareketi partisinin önde gelenleri ile yaptığı görüşmede, en son gelişen skandalların göz önünde tutulduğunda HÖH’ün hükümete katılım yolunun açık olduğunu belirtmiştir.”
Gazetecinin BTV önünde verdiği bilgilere göre, Ankara ile yeni diyaloğun dışında tüm konular rafa kaldırılmış; bu konu ise daha küçük boyutlarda ele almayı karar alınmıştır.
Görüşmenin başlıca konusu CEZ elektrik şirketi skandalı ve şirketin Ginka Vırbanova tarafından satın alınması olmuştur. Dogan, Merkezi İşlemler Bürosu üyeleri ve meclis grubuna HÖH’ün iktidar yolunun açık olduğunu; ancak skandalın çok abartıldığını, çünkü bu sözleşme özel şirketler arasında olduğunu belirtmiştir.
Anday’ın belirttiğine göre, Onursal Başkan’ın üyelerine özellikle dikkatli olmaları yönünde uyardığını, ancak hükümete yansıyacak olan daha ciddi bir sarsıntıya hazırlıklı olmaları gerektiğini; erken seçimle değil, hükümetin “yeniden yapılandırılması” yolu ile hükümette yer almak için hazırlıklı olmaları gerektiğini söylemiştir.
Birleşmiş Vatanseverlerin yerinden sökülmesi başlıca hedeftir. Tam olarak bu sözlerle de olmasa Dogan, skandalların artmaya başladığı anda, toplumda,GERB’e olumsuz etki yapan bir siyasi güç izlenimi yaratmadan HÖH iktidara ortak olamaya çalışması gerektiğini belirtmiştir.
HÖH’ün “A Takımı”ndaki bazı kişiler çok endişeli, çünkü Dogan takımın çıkarları için oynamadıklarını açıkça belirtmiş ve eğer hatalarını düzeltmezlerse en kısa zamanda birer siyasi ceset haline gelecekleri sinyallerini vermiştir. Anday, HÖHlülerin bu kişilerin isimlerini belirtmediğini açıkladı.
Dün başkent Boyana mahallesindeki “Saraylar”da gerçekleştirilen toplantı esnasında Horizont radyosuna verdiği röportajda Anday, Cuma günü Doğan ile HÖH’ün en önemli yönetim başkanlarından bazıları ile ilginç görüşmeleri olduğunu açıkladı. Ertesi gün, yani Cumartesi öğleden sonra millet vekilleri ve MİB üyeleri, Salı günü onursal başkanı ile görüşüleceğini ve herkesin burada olması gerektiğini öğrenmişler.
olaybg.com