Kırcali Trafik Polisinin sahip olduğu son model kamera artık çalışmaya başladı. Bölgede, ülke ve Avrupa Birliği genelinde, TISPOL Avrupa Trafik Polis Ağı doğrultusunda büyük ölçekli hız kontrol operasyonu gerçekleştiriliyor. Operasyon 18 Nisan saat 6.00’da başlayıp 19 Nisan saat 06.00’da sona erecek. Yeni ekipmanlarla video görüntülemenin ilk noktası Belomorski bulvarı olduğundan, trafik kurallarını ihlal eden ilk sürücü de Haskovo yönünde Kırcali çıkışı yol kesiminde kayıtlara alındı.
Operasyon esnasında çalışmaları yerinde denetleyen Trafik Polisi Dairesi Başkanı İvan Bakırciev şunalrı belirtti: “Yeni kamera eksi 15 ila 45 derece arasındaki hava koşullarında çalışıyor. Menzili 25 ila 600 metre arası. Aynı anda trafik kurallarını ihlal eden üç sürücüyü kaydedebilir. Şu anda ülkede böyle 28 kamera bulunmakta, bir tanesi de Kırcali’de. Yenileri alınması bekleniyor.”
Bakırciev daha şunları açıkladı: “Kayıtlara alındıktan sonra video görüntüler işlenip Emniyet Müdürlüklerine gönderiliyor, burada ise araç sahiplerinin bilgileri ediniliyor. Sonrasında ise elektronik ceza makbuzu gönderiliyor. Eğer araç sahibi değil de, aracı o anda başka sürücü kullanıyordu ise, kuralları ihlal eden kimsenin adı da bulunan bir beyanname hazırlayıp imzalaması gerek.”
İvan Bakırciev’in belirttiklerine göre, bu tarz operasyonların etkili olduğunu, bu etkililik ise elektronik fişle daha da artıyor.
olaybg.com