Kırcali’de 29 konutun tamiratı gerçekleştirildiği Enerji Verimliliğini Artırma Ulusal Programı tamamlandı.
Ücretsiz dış cephe tamiratları tarih oldu ve yine zor durumların insanlara çok şeyi öğrettiği süreç başladı. Eski görüntüler de Vızrojdentsi semtine geri döndü, mal sahipleri dernekleri uzlaşmaya varmadığından tek başına tadilat girişimleri başlamıştır.
Dış cephesi “giydirilmeyen” binaların sayısı az değil. Program dahilinde söleşmeleri olmasına rağmen sekiz apartmanda daire sahipleri inşaatçıları bile göremedi.
Ekim ayı başında 28 şehrin konutlarının dış cephe tamiratına 14.5 milyon lev daha verileceği belli oldu. Ancak Kırcali bu şehirler arasında değil. Gelişen Bölgeler Operasyonel Programın “Kıyı Bölgelerinde Enerji Verimliliğini Artırma” önleminden ancak İvaylovgrad ve Krumovgrad yararlanabilecek.
Olaybg.com