Ana Sayfa Mansetler Dikkat! Romenler Yunanistan’a hareket ediyor, 15 ile 16 Haziran’da Makas sınır kapısında...

Dikkat! Romenler Yunanistan’a hareket ediyor, 15 ile 16 Haziran’da Makas sınır kapısında kuyruk rekoru kırıyorlar

1007
Paylaş
DCIM101MEDIADJI_0699.JPG

Makas Sınır Geçiş Noktasında Yunanistan’a geçmeyi bekleyen araç kuyruğunun ilk rekoru 2018 yılı için 15 ile 16 Haziran’da gerçekleşecek.
Okullar tatil olunca Romenlerin Yunanistan tatil merkezlerine yolculuğu başlıyor. On binlerce Romen plakalı araç, bugünden 17 Haziran’a kadar Kırcali’den geçecek.
Smolyan’daki Sınır Polis Teşkilatından, Bulgar-Yunan sınırındaki trafikte önemli artışlar 14-17 Haziran döneminde gerçekleşeceği uyarısı geldi. Emniyet Müdürlüğünden, bu artışın sebebi Romen vatandaşlarının yaz tatillerinin başlaması nedeniyle olduğunu belirttiler.
Geçmiş yıllara ait verilerin sonuçları, yolcu akışının artan yoğunluğunun çoğunlukla Makas sınır kontrol noktasını etkileyeceğini göstermektedir. Makas sınırında araçların iki, yolcuların sayısı ise üç kat artması bekleniliyor.
Sınır Polis Teşkilatı yönetimi, sınır kontrollerini ve yolcu işlemlerinin zamanında gerçekleştirilmesini sağlamak için gerekli önlemleri almıştır, ancak Makas sınır kontrol noktasının sınırlı altyapısı nedeniyle araç kuyrukları oluşması mümkündür. Sınır Polisi Genel Müdürlüğü, Yunanistan’a gidecek yolcuların Bulgar-Yunan sınırının diğer noktalarını – Zlatograd ve İvaylovgrad yakınlarındakileri – kullanmalarını tavsiye ediyor.
Makaza güzergâhı, aynı zamanda Ramazan Bayramı tatilinde Türkiye’den Kardjali’ye seyahat edecek göçmenler tarafından da kullanılacak.

olaybg.com