Ana Sayfa Siyaset İlhan Anday 120 Dakika programında: HÖH’ün yeni bir vizyona ihtiyacı var! Romanları...

İlhan Anday 120 Dakika programında: HÖH’ün yeni bir vizyona ihtiyacı var! Romanları kurtarırken, Türkleri kaçırabilir!

920
Paylaş

bTV’deki 120 Dakika programı stüdyosunda, 24rodopi.com’dan İlhan Anday, karma bölgelerdeki partiler ve seçmenler arasındaki etkin diyaloga değinerek, “Bulgaristan’ı kurtarmak için HÖH’ün vizyonunu değiştirmesi gerekiyor, böylece Bulgaristan onu bir kurtarıcı olarak görebilir” diye yorum yaptı.

Anday daha, “Farklı etnik grupların bir arada yaşadığı bölgelerde çok sayıda genç Batı Avrupa’ya gidiyor, buradan ise akrabalarının hayatta kalabilmesi için gönderilen paralar geri dönüyor. Bu eksende HÖH geri adım attı, insanlar tek başlarına hayatta kalabiliyor.

Bulgar adı taşıyan 25-30 yaşları arasındaki etnik bir Türkü, seçim öncesi Sözde Soya Dönüş Süreci hakkında konuşup korkutamazsın” diye belirtiyor.

Gazeteciye göre, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Avrupa Parlamentosu seçimleri için belirgin bir Roman nüfusunun olduğu bölgelerde rezerv arayacak.
Anday 600-700 bin seçmen oyu savaşı hakkındaki yorumunda daha, DOST ve HŞHP’nin değil, Kuzey’den Kırcali’ye doğru ilerleyen GERB’in HÖH için bir sorun olabileceğini belirtiyor.
Olaybg.com