Ana Sayfa Siyaset Bulgaristan’da bir Türk azınlığın tanınması için DOST partisinin başlatacağı imza kampanyası hakkında...

Bulgaristan’da bir Türk azınlığın tanınması için DOST partisinin başlatacağı imza kampanyası hakkında kim ne düşünüyor

1003
Paylaş

Sadece Ahmed Yusein Parlamentoda “kendisinin başka bir milli azınlığa mensup hissettiğini” söylemeye cesaret etti.

DOST partisi Bulgaristan’da bir Türk etnik azınlığının tanınması için bir imza kampanyası başlatacak. DOST partisi Yürütme Kurulunun 17 Mart’ta gerçekleştirilen tolantında en önemli haber bu olmuştu.

Bulgaristan’da bir Türk etnik azınlığın tanınması kampanyası haberi Facebook’ta en çok yorum yapılan siyasi temalardan biri oldu:

Siyasi tartışmalarda sosyal ağlarda en aktif kişilerden olan Momçilgradlı Zafer Ertürk:
TÜRK MİLLİ AZINLIK STATÜSÜ söz konusu olduğunda iki yol vardır:
1. Varsa eğer, seçmenlerinizi harekete geçirmek ve imzalarını toplamak;
2. Sessiz olup torunlarınızın Geleceğine müdahale etmemek.

Olası Kırcali belediye başkanı adayı ve  Kırcali ili için Kasim Dal’ın koordinatörü Raşit Raşit:
Eğer Mestan TÜRK MİLLİ AZINLIĞI tanınması için imza kampanyası başlatırsa, altına imzayı ilk ben atacağım. Eğer kampanya sadece etnik azınlık içinse, gerek yok. Valeri Simeonov dahi etnik bir azınlığın varlığını kabul ediyor ve bu kampanyanın altına bile imzasını atabilir.”  

Edirne Göçmen Derneği Başkanı ve DOST Yönetim Kurulu Üyesi Zürfettin Hacıoğlu:
Aldığımız karar tarihidir.“

HÖH eski başkan yardımcısı Osman Oktay:
Etnisite ve din temelli siyasi oluşumların halkı bölme ve muhalefetini kullanmasına şaşırmadım. Türk azınlığının tanınması isteği ile Lütvi Mestan yaklaşmakta olan seçimlerde dikkat çekmeye çalışıyor. Avrupa seçimleri için şansının olmadığını biliyor, ancak gelecekteki yerel seçimleri umut ediyor.”

Raşit Raşit:
Parlamentonun stenogramlarından:
Olağanüstü Parlamento oturumu. 1999 yılı, 18 Şubat. İki HÖH milletvekili bağımsız Yaşo Minkov’dan doğrudan soru alıyor. Soru şudur: Bulgaristan’da milli azınlıklar var mıdır?

HÖH’ün iki milletvekili de bu soruya olumlu yanıt vermiyor. Milletvekillerinin isimleri ise Lütvi Mestan ve Yunal Lütvi’dir.

Bunlar Milli Azınlıkları  Korunma Çerçeve Sözleşmesinin genel tartışmaları esnansında gelişen olaylar. İnsan Hakları Komisyonu toplantısında sadece Ahmet Yusein, “Başka bir milli azınlığa ait olduğumu hissediyorum” diye belirtiyor.”
Olaybg.com