Dünyaca ünlü halterci Naim Süleymanoğlu’nun Momçilgrad’daki evi müze olsun. Bu fikir, Belediye Başkanı İlknur Kazım ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Bulgaristan’daki Büyükelçisi Aylin Sekizkök tarafından ele alındı. Memleketi Ptiçar’ı Makas sınır kapısına giden uluslararası yola bağlayacak olan ve inşaatı devam eden köprünün yakınına Olimpiyat şampiyonu anısına çeşme inşa etme fikri de var.
İlknur Kazim ve Aylin Sekizkök, Naim’in annesi Hatice Süleyman’ı ziyaret ederek sohbet etti. Yaşlı kadın, misafirlerinden hediyeler aldı ve ilgileri için teşekkür etti. Görüşme sonrasında Belediye Başkanı ve Diplomat, Naim’in Momçilgrad stadyumu yakınında bulunan evini de ziyaret etti. İki yaşına kadar dünya şampiyonu Ptiçar köyünde yaşadı, ardından ise ailesiyle birlikte şehre taşındı. Naim, 1980’lerin ortalarına kadar Momçilgrad’daki evinde yaşadı.
İlknur Kazim, “Bina belediye mülküdür, bu da onu müzeye dönüştürülmesini kolaylaştıracak. Naim Süleymanoğlu, Momçilgrad’ın en ünlü sakinidir, onun anısına müze yapma fikrinin halk tarafından destekleneceğine inanıyorum” diye belirtti.
Olaybg.com